Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

http://metsalammen.suntuubi.com, METSÄLAMMEN RATSUTALLI

Metsälampi on sulkenut ovensa maaliskuussa 2017, sydämellinen kiitos kaikille
toiminnassamme mukana olleille!
 Lue foorumikirjoitus täältä

HARJUNLENKKI

  
Piirrokset: Ratsukot rantareitillä (Antsu 2015), Loci yömaastossa (Cella 2014) ja maastoilua (Loci 2013)

Harjunlenkki on hiekkapohjainen ulkoilureitti, joka kulkee Viitaniemen harjun ylitse, kiertäen myös lammen ympäri. Harjunlenkin lähtökohtana pidetään Metsälammen Ratsutallia, mutta lenkille pääsee kulkemaan myös isolta tieltä lähteviä polkuja pitkin, esim. Oikopolku, Rantapolku ja Harjupolku.

Harjunlenkki on valaistu iltahämärillä, ja se on ihanteellinen ratsastukseen ja kärryajoon. Harjunlenkillä ei saa ajaa moottoriajoneuvoilla, joten reitti on ainoastaan lenkkeilijöiden ja ratsastajien käytössä.

Harjunlenkki yhdistyy molemmista päistä metsälammen rannassa kiertävään Rantareittiin - reitit kulkevat siis periaatteessa rinnakkain. 


Harjunlenkin vaeltajat

Harjunlenkkiä eniten värittänyt tarina kertoo harjunlenkin vaeltajista. Tarina on kulkenut Sinten suvussa vuosikymmeniä, siitä on myös paljon kokemuksia Metsälammen tallilaisilla.

Tarina kertoo, että pari pikkutyttöä olivat ottaneet luvatta lainaksi laukkaratsut maastolenkille Metsälammen päärakennuksesta, joka silloin toimi vielä laukkatallina. Harjunlenkin korkeimmassa kohdassa säpäkät ratsut olivat pillastuneet ja hypänneet sivuun; liian sivuun, sillä hauras piennar oli sortunut kavioiden alta ja ratsukot olivat pudonneet hevosineen harjun jyrkkään rinteeseen. Kukaan ei pelastunut tältä kohtalokkaalta maastoretkeltä, joka jäi pyörimään monen ajatuksiin.

Harjunlenkin vaeltajat, sirot hevoset nuoret 70-luvun vaatteisiin pukeutuneet tytöt selässään voi nähdä harjulla kulkemassa rinnakkain. Harjun korkeimmalla kohdalla molemmat ratsukot katoavat kerta toisensa jälkeen jäljettömiin.

Tarinoita Harjunlenkin vaeltajista:

Kuin aaveen nähnyt, Tepa 7.4.2015
Harjunlenkin haamuvaeltajat, Sinte 30.7.2013


Yksisarviset

"Katson tuota kaunista näkyä. Tuntuu, että aika on pysähtynyt. Lumihiutaleiden alkaessa valua alas taivaalta, ottaa Esa muutaman askeleen lähemmäksi noita lumoavia olentoja, yksisarvisia."

Onpa joku joskus kertonutkin, että Metsälammen harjunlenkillä on tavattu myös yksisarvisia! Voit lukea Locin tarinan alla olevasta linkistä.

Totuusko tarua ihmeellisempää, Loci 3.1.2014
Totuusko tarua ihmeellisempää 2, Loci 4.3.2016


 

Alla olevaan vieraskirjaan voit lähettää Harjunlenkkiin liittyvän tarinan/piirroksen :-)

 [ Kirjoita ]

©2019 Metsälammen Ratsutalli / Viitaniemen kartta / Harjunlenkki - suntuubi.com

(c) Sinte