Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

http://metsalammen.suntuubi.com, METSÄLAMMEN RATSUTALLI

Metsälampi on sulkenut ovensa maaliskuussa 2017, sydämellinen kiitos kaikille
toiminnassamme mukana olleille!
 Lue foorumikirjoitus täältä


hoitajahaku || tallivintti || ratsastustunnit || hevosklinikka || seura

Metsälammella panostetaan hoitajatoimintaan oikein olan takaa! Jokaiselle tallissa asuvalle hevoselle – yksityiset ratsut mukaan lukien – otetaan hoitaja yhteisessä hoitajahaussa. Hoitajahaku on päällä jatkuvasti, eli vanhan hoitajan luovuttaessaan pestinsä, vapautunut hevonen aloittaa uudelleen hoitajahaussa. Ylhäällä linkitetystä hoitajahausta löytyy tarkemmat ohjeet hoitajaksi hakemiseen!

Metsälampi tarjoaa hoitajille omat kaapit. Kaapista löytää kaiken tarvittavan tiedon kerätyistä virtuaalieuroista, hoitopäivämääristä, ansaituista merkeistä, kirjoitetuista tarinoista piirrettyihin kuviin asti. Kaappeihin päivitetään myös ekstratehtäviä, joita hoitajat voivat suorittaa halutessaan ja tienata sitä kautta erilaisia palkintoja.

Hoitajat voivat suorittaa meillä myös erilaisia hoitomerkkejä, joita kerääntyy merkkilaatikkoon hiljaisen tasaisella tahdilla. Hoitajamme etenevät oman aktiivisuutensa saattelemina myös tallin omalla tasojärjestelmällä, mikä tuo hoitamiseen tavoitteita niitä haluaville. Tarkoituksenamme ei ole rajoittaa hoitajien toimintaa, vaan päin vastoin antaa tavoitteita ja inspiraatiota hoitamiseen! Tasoja, merkkejä ja ekstratehtävien palkintoja voit katsella yläreunassa linkitetyllä tallivintillä!

Hoitaminen tapahtuu foorumilla, jossa jokaiselle hevoselle on tehty oma, nimikoitu päiväkirja. Hevosta voi hoitaa joko tarinoilla, runoilla tai piirroksilla – ainoina vaatimuksina ovat hoitomerkintöjen tekeminen itse, sekä vähintään kerran kuukaudessa hoitaminen. Hoitomerkintöihin vastataan aina mahdollisimman nopeasti monipuolisella kommentilla, joka sisältää niin kieliopillisen kuin sanallisen osan, sekä tarinasta riippuvan summan virtuaalieuroja! Tarinoita kirjoittamalla voi edetä myös tasoilla, ja saavuttaa erilaisia merkkejä.
 

Tallilaisten omat kaapit

Jokaiselle tallilaiselle tehdään hoitajauran alkaessa oma kaappi. Hoitajat kaappeineen ja hoitohevosineen on listattu tässä alla! Huomaathan, että kaappien järjestys saattaa vaihdella listassa sillä listaan lisätään ja siitä poistuu kaappeja ajoittain.

Metsälammen tallityöntekijöiden kaapit on tummennettu kaappilistaan, ja tallikonkarien kaapit on alleviivattu. Tallikonkarit ovat tallin luottohenkilöitä, jotka ovat osoittaneet tallikonkarikurssilla erityisosaamista Metsälampeen ja sen toimintaan liittyen; heitä saa rohkeasti nykäistä hihasta, olipa asia mikä tahansa. Tallikonkareilla on paljon kokemusta Metsälammella hoitamisesta ja tallin omista käytännöistä. Tallikonkareille voi lähettää viestiä milloin tahansa esimerkiksi foorumin postilaatikon kautta!
 

Vilja Leevi _____ rebely Dapper _____ Loci Hurmos _____ Hazel Karla
Teresa Coco   Kasper työntekijä   Tuire Majuri   Luna Bella
Alexandra tuntilainen   Minkki Majuri   Lydia Karla   Veera Paukku
Silja Sintti   Eveliina Helmi   Laura Jätkä   kaappi kaappi
kaappi kaappi   hoitaja kaappi   hoitaja kaappi   kaappi kaappi


Aktiivisuuden multihuipentuma

Metsälammen tallia voisi luonnehtia helposti hieman hyperaktiiviseksi. Sinten kiireet eivät usein leikkaa tallin menoista, sillä tallin omistajalla on harvinaisen erikoislaatuinen kyky repeytyä paikasta toiseen pienessäkin ajassa. Metsälammen tallikalenterista löytyy vain harvoin tyhjiä viikkoja. Metsälampi ei ole aktiivinen kilpailujärjestäjä, mutta siitä huolimatta järjestämme paljon muita tapahtumia niin piknikeistä hiihtoretkien kautta ratsastusvaelluksiin. 

Tapahtumiimme saa lähes poikkeuksetta osallistua myös tallin ulkopuoliset henkilöt ja ratsukot. Tapahtumiin voi halutessaan myös lainata hevosta Metsälammelta. Maastovaelluksemme ovat olleet kautta aikojen suosittuja upeiden maastojemme ja hyvän seuran vuoksi! Tule ihmeessä tutustumaan tapahtumavalikoimaan, meneillään olevat tapahtumat löydät navigaation tallikalenteri-linkistä.

 

Ratsastustunnit

Ratsastuskouluna toimintamme peruskalustoon kuuluu ilman muuta myös ratsastustunnit, erilaiset kurssit ja valmennukset kaikentasoisille ratsastajille. Tarjoamme tuntitoimintaa niin vasta-alkajille kuin kokeneemmillekin sekä pidemmälle tähtääville ratsastajille. Tuntitoiminta pyörii kokonaan tallimme foorumilla, ratsastustunnit-kategoriassa. Ratsastustunnit-kategoriasta löydät avoinna olevat tunnit, kurssit sekä valmennukset.

Metsälammella on milloin tahansa mahdollista suorittaa vuoden ympäri pyöriviä vakiotunteja, eli tarinalla suoritettavia perustunteja. Vakiotunteja voi suorittaa milloin tahansa, ja tuntisuoritukset tehdään aika yksi kerrallaan ilman ennakkovarauksia. Vakiotuntejen lisäksi Metsälammella järjestetään satunnaisesti yksittäisiä irtotunteja, joille on määritelty jokin tietty suorituspäivä. Irtotuntien suoritustapa ja opettaja saattaa vaihdella tunnista riippuen, ja tallilaiset tienaavat niille osallistumisesta tuntimerkinnän lisäksi myös tapahtumamerkinnän. 
 

Ratsastuskurssit ja valmentautuminen

Yksittäisten tuntien lisäksi Metsälammella voi suorittaa myös laajempia tuntikokonaisuuksia, kuten vuoden 2014 alussa startannut helpon tason ratsastuskurssi I -peruskurssi sekä hieman vaativamman tason ratsastuskurssi II -peruskurssi. Myöhemmin on järjestetty myös hoitokurssi I jossa pääsee harjoittelemaan hevosten perushoitoa. Peruskursseilla edetään yhteisten ohjeiden mukaan, tehtävä kerrallaan. Kursseille ei sitouduta, vaan niitä voi suorittaa oman aikansa ja inspiraationsa mukaan eteenpäin – tai jättää kokonaan kesken, jos suorittaminen ei tunnukaan mukavalta. Peruskurssien suorituksesta ansaitsee erilaisia merkkejä sekä hoito- ja tuntimerkintöjä.
 
Metsälammella on mahdollista suorittaa myös satunnaisesti järjestettäviä yksittäisiä pikkukursseja ja irtotunteja, joiden suoritukseen on määritelty jokin tietty aikaväli. Tällaisista irtotunneista ja -kursseista ilmoitetaan erikseen Metsälammen kalenterissa, toisin kuin aina avoinna olevista peruskursseista (edellä mainitut ratsastuskurssi I ja II). 
 
2015 vuoden alussa Metsälammella starttasivat myös tuntiryhmät. Tuntiryhmät ovat ratsastustunteja, jotka toistuvat samalle ratsastajaryhmälle tietyin väliajoin. Esimerkiksi perusryhmän ratsastajille järjestetään tunti joka kuukauden alussa - jokaisen tunnin suorittamiseen on loppukuukausi aikaa. Tuntiryhmissä ratsastustuntien aiheet vaihtelevat kuukausittain, perusryhmässä järjestetään tunteja myös eri lajeissa. Ryhmissä tunteja suoritetaan erilaisilla tavoilla kunkin tunnin ohjeistuksen mukaisesti. Ryhmissä ratsastavat saavat toivoa seuraavan tunnin lajia ja aihetta äänestyksellä. Tällä hetkellä tarjolla on perustasoinen ryhmä, esteryhmä, maastoryhmä ja alkeiskurssi
 
Järjestämme satunnaisesti myös valmennuksia, jotka ovatkin aina olleet kovaa huutoa. Pääasiassa valmennuksia järjestävät Metsälammen valmentaja ja tallityöntekijä Meiju Kaunola, sekä tallinomistaja Sinte. Tallilla saattaa välillä käydä myös vierailevia valmentajia, jotka eivät tee Metsälammella vakituista pestiä. Metsälammella ratsastuksenopettajana toimii tällä hetkellä myös Sofia Kelavuori ja vastikään aloitteleva Afrodite Mack. Valmennuksista ilmoitetaan ajankohtaisesti kalenterissamme. 

 

Tämän sivun kuvat ovat tallin omaisuutta

©2019 Metsälammen Ratsutalli / - Toiminta - suntuubi.com

(c) Sinte