Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

http://metsalammen.suntuubi.com, METSÄLAMMEN RATSUTALLI

Metsälampi on sulkenut ovensa maaliskuussa 2017, sydämellinen kiitos kaikille
toiminnassamme mukana olleille!
 Lue foorumikirjoitus täältä

 

alueen kartta || karsina- ja tarhajärjestykset

Metsälammen Ratsutalli sijaitsee mukavalla ja melko rauhallisella paikalla  pienen, kirkasvetisen lammen rannalla. Tämän pienen metsälammen itäpuolella kohoaa korkea harju, jonka harjanteella kulkee maastoreitti poikineen. Lampeamme kiertää siisti, hiekkapohjainen kävelyreitti, joka on hyvin valaistu iltahämärillä. Lenkki on yhteisessä käytössä alueen ratsastajille ja lenkkeijiöille. Harjun takana kulkee isoksi tieksi kutsuttu maantie, jolla kulkee paikan ainoat autot ja bussit. Tie johtaa kaupungista, josta onkin tallille matkaa vain kymmenisen kilometriä. Metsälammen alue on melko avaraa ja ympärillä on paljon peltoja ja niittyjä. Hiekkapohjaisella, loivasti syvemmälle viettävällä lammella saa uittaa hevosia kesähelteillä. Lammen rannalla on puinen rantasauna, jota saa käyttää vapaasti niin hoitajat kuin muukin talliporukka. Saunaa saa myös vuokrata ulkopuoliseen käyttöön. Meillä on hyväkuntoinen kenttä, ja talven sekä huonojen ilmojen varalta löytyy myös vanhahko, mutta ilmoja pitelevä, maneesi. Meillä on myös muutama naapuritalli; pääset myös heidän sivuilleen alla olevan kuvasarjan ensimmäisestä kuvasta, eli koko lähimaastot kattavasta kartasta. 

MMKahden tallin kansalaisia

Metsälammella on yhteensä 22 karsinaa. Niistä kahdeksan on päätallissa, kahdeksan sivutallissa ja kolme 2014-vuoden kesäkuussa rakennetussa pienessä pihatossa. Sivutallin kylkeen on myös rakennettu kolme ulkokarsinaa. Ympäri vuoden käytössämme olevat valaistut ulkokarsinat sekä pihatto on eristetty huolellisesti talvien sekä kylmempien säiden varalta.

Päätalli on rakennettu vuonna 1875, pohjakivetyksiin kaiverretun vuosiluvun perusteella. Kotoisan punaiseksi maalattu puinen rakennus on siisti ja hyvässä kunnossa niin sisä- kuin ulkopuolelta. Talliin kulkee juomakelpoista vettä omasta pihakaivostamme joka sijaitsee päätallin nurkalla. Aiemmin oritallina kutsuttu sivutalli on on iältään paljon päätallia nuorempi, se on rakennettu tallialueelle vasta vuonna 2009. Oritalli sai nimensä sinä aikana, kun Metsälampi toimi shetlanninponisiittolana vuosina 2009 ja 2010. Siisti  ja käytännöllinen sivutallimme ei ole toistaiseksi tarvinnut peruskorjausta.

Vuonna 1882 vanhempi tallirakennus roihahti liekkeihin, ja sen jälkeen se on kokenut monia uudistuksia niin pintaremonteista suurempiin korjauksiin. Ennen tulipaloa talli oli huomattavasti pienempi, ja sitä on sen jälkeen rakennettu hiljalleen nykyiseen kokoonsa. Tulipalossa kuoli neljä  kuudesta tallia tuolloin asuttaneesta laukkahevosesta. Nykyään ikivanha tallimme näyttää aivan uudelta lukuun ottamatta sitä historiallista perusilmettä, mikä pilkistää aina esiin uuden alta.

 

Yhtä pientä perhettä

Metsälammen tiluksien ympärillä seisoo monenmonta tasavertaista tallia, joita kutsumme vain tylsästi naapureiksi. Jokainen talli näillä tienoilla tuntee toisensa ja ihmisensä; Metsälampi pyrkii aina kun vain mahdollista järjestämään yhteistä toimintaa naapuriensa kanssa. Naapurimme tallien sijainnit näet koko tallialueen kattavasta kartasta, täältä. Metsälammen lähinaapureita ovat Kaarrossade, Glass Horse, Revenance Stud ja Suopöllö. Hieman kauempana tallistamme sijaitsevat Suurtalli Ruusunen ja Arkadia. Tallien kotisivuille pääset klikkaamalla niiden nimiä ylempänä linkitetystä isosta kartasta!

Maastoreittimme, lampemme, kenttämme ja maneesimme ovat myös naapurien käytössä – kunhan kenttä- ja maneesivarauksista vain sovitaan etukäteen päällekkäisten tuntien välttämiseksi. Mikäli sinulla on pitkään toiminnassa ollut talli, voit hakea Metsälammen naapuriksi sähköpostin kautta: keskustellaan! Naapurustoon hyväksyn vain lämminhenkiset ja hyväntahtoiset naapurit. Kartallamme ei ole enää kovin paljoa tilaa, mutta joissakin tapauksissa käyvät myös tienviitat!


 

Tekijänoikeuksista. Sivun alin kuva: kuvaaja ei halua nimeään mainittavan. Sivun keskellä olevat kuvat ovat tallilaisten piirrosgalleriasta, tekijänoikeudet vasemmalta oikealle: Loci, Elias, Roope.

©2019 Metsälammen Ratsutalli / - tallialue - suntuubi.com

(c) Sinte